En rullställning gör det lättare att arbeta effektivt

En rullställning är en byggställning som är lätt att flytta på. Normalt vilar den på fyra hjul som går att låsa för att det ska vara tryggt att arbeta på höjd.

En privatperson som behöver en ställning tänker ofta först på att hyra ställning. Har du långvariga projekt som kräver en bra ställning kan det vara lönsamt att köpa en rullställning. Det finns företag som säljer begagnade modeller som använts av bland annat byggföretag. Rullställning är extra smidigt om du behöver flytta ställningen ofta.

En ställning som står på hjul är bra om du har byggprojekt som går i sektioner. Det kan även vara bra när du ska måla fasaden. Underlaget bör vara någorlunda jämnt och stabilt för att ställningen ska kunna flyttas smidigt och hjulen inte ska sjunka ner i underlaget.

Rullställning - köpa eller hyra?

Om du inte vet vilket som lönar sig mest kan du jämföra vad priset blir för att hyra respektive köpa rullställning. Samma företag som hyr ut har i regel även försäljning så det blir lättare att räkna ut offerten. Fördelen med att äga ställningen är att du slipper stressen med att lämna tillbaka den.

Ibland kan byggprojekt dra ut på tiden eller det kan hända oväntade saker under tiden. Framför allt lite större projekt har en tendens att bli större än man beräknat tidsmässigt. Du kan såklart själv sälja byggställningen när du är klar om du inte behöver den mer. Som husägare är det inte heller ovanligt att projekten blir fler.

16 Jun 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.