Ditt slitna golv kan gå att rädda

Man ska aldrig ge upp förrän det är för sent. Denna devis går att använda även då det kommer till saker som finns i ditt hem. Tyvärr så är det många som inte insett detta och som därigenom också gör sig själva lite mer sårbara rent ekonomiskt. Det går ofta att laga, reparera och renovera saker i hemmet snarare än att köpa nytt - något som kostar betydligt mindre pengar och som i många fall - faktiskt - även ger en bättre effekt rent estetiskt.

Vi kan ge ett konkret exempel på detta och säga att du äger ett hus i Stockholm vars golv börjar bli väldigt slitna. Överallt syns små markeringar som en effekt av ett boende i huset. I hallen syns små skador av klackar från en oförsiktig gäst, i köket finns en fläck av rödvin som inte riktigt gått bort, under köksbordet finns skrapmärken efter stolarna och i barnrummet finns massor av märken då dina barn, under stundom, använt golvet som en formel-1-bana.

Livet har alltså tagit ut sin tullavgift på golvet; er vardag har gjort att dina trägolv inte längre håller den kvalitet de borde och detta är något som spiller över på hela bostaden som känns mörk, livlös och tråkig. Här skulle du kunna riva ut golven, kontakta ett företag i Stockholm och lägga in nya, fräscha golv.

En golvslipning är en bättre lösning

Men - du skulle även kunna kontakta ett annat företag som genomför en golvslipning på de befintliga golven. I nio fall av tio är det senare en bättre lösning. En golvslipning tar nämligen bort det översta lagret - det som är skadat - och tar fram det vackra som finns dolt under.

Det fina med detta är att ditt golv redan satt sig och är en del av huset i Stockholm; trä är ett levande material som blir vackrare med åren - du har alltså en klar, estetisk fördel i att genomföra en golvslipning.

Ytbehandlingen efteråt är den som kan ge dig den förändring du kanske vill ha. Olja ger värme, lack ger mer glans medan hårdvaxolja fungerar som en kombination - valet är ditt och det enda du behöver tänka på är att hitta den tunna linjen mellan skydd och skönhet. Ytbehandling ska dels skydda och del sge golvet det där lilla extra. Du kan idag även välja att färga golvet via ytbehandling - detta kallas för pigmentering. Väljer du att göra så vid din golvslipning så bör du dock ta hjälp av ett företag som behärskar tekniken till fullo.

Priset är den stora fördelen om man jämför en golvslipning med att köpa ett nytt golv. Det kostar betydligt mindre att slipa golven och med tanke på det vi sa ovan så blir ändå resultatet - för den blygsamma investeringen - ändå som ett helt nytt golv. Tänk även på att använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Detta med ett tak på 50.000 kronor/år och person.

12 Apr 2018

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.