Chevronparkett som i gamla slott

Längtar du efter något snyggt i ditt hus, kan du välja att lägga in en chevronparkett. Det är åter populärt bland folk i alla åldrar att lägga in detta gamla stilfulla mönster på sina golv.

Parkettgolv är egentligen helt tidlösa, och de passar överallt och ser eleganta ut. När man ska lägga chevronparkett idag har man många möjligheter att få utseendet att passa till inredningen. Olika träslag ger olika färgnyans, och sedan kan man ytbehandla parketten så att den är matt, halvblank eller blank. Välj själv vilket utseende du vill ha på ditt golv. På så sätt passar parkettgolv både för yngre och äldre och ser fint ut i alla sammanhang. Chevronparkett är ett mycket gammalt mönster, som var vanligt i slott och herresäten för flera hundra år sedan. Det har blivit modernt igen och kanske är det något för dig?

Kanterna är snedsågade

I en vanlig fiskbensparkett lägger man stavar kortsida mot långsida, men i en chevronparkett ligger kanterna mot varandra och de är diagonalt sågade. Detta ger en helt annan upplevelse av parkettgolvet. Kontakta din golvfirma så får du veta mer om detta hantverk och om olika sätt att välja nyans och lyster på golvet. Många ungdomar vill ha något nytt och snyggt i sina nya hus, och de väljer ofta en chevronparkett, utan att veta att det är en nygammal tradition. Det är inte bara gamla kungar som kunde beundra en chevronparkett, för nu kan vem som helst göra det. Be golvfirman om ett bra pris.

18 Dec 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.