Chevronparkett - ett vackert och klassiskt golv

Att man genom att lägga ett snyggt golv kan förändra hela uttrycket och interiören i hemmet är en självklarhet. Ett golv tar upp en enorm yta och spelar en direkt avgörande roll i hur en bostad upplevs. Ett nött och slitet golv kommer obönhörligen att rinna över på den övriga interiören. Oavsett vilka möbler du har och oavsett hur du ställer dessa: golvet kommer att göra att bostaden känns mörk, trist och ostädad.

Det motsatta är att föredra. Genom ett snyggt golv så kan du - oberoende av möbler - skapa en härlig och inbjudande atmosfär i hemmet. Den stora frågan gäller vilket typ av golv man ska välja?

Det finns en uppsjö av snygga golv på marknaden och där du kan välja mellan olika material, färger och prisklasser. Det vi tänkte fokusera på här handlar om ett trägolv i den lite mer exklusiva klassen - nämligen en chevronparkett.

Fördelar med en chevronparkett

En chevronparkett går även under namnet Fransk Fiskben och det ger också en indikation kring vilket typ av mönster som parketten läggs i. För ett otränat öga kan en chevronparkett se ut exakt som en fiskbensparkett, men en skärskådning tydliggör skillnaderna dem emellan - viljet tydligast illustreras av den pilformade spetsen som finns hos en chevronparkett.

Detta i kombination med de tydliga linjer som läggningen ger medför att golvet skjuter ut och skapar en visuell toppnivå som få andra golv kan matcha. Det är nästan hypnotiskt att stå länge och titta på golvets mönster - att likna vid en intensiv titt på exempelvis en tavla i 3D.

Ta hjälp med läggningen

Låter detta intressant? Det finns några återförsäljare och experter på chevronparketter och en sådan handlar om Parwood som dels kan hjälpa dig att hitta rätt golv och som dels också kan hjälpa dig att få dte på plats i hemmet. Det senare är viktigt: en chevronparkett läggs i ett mönster som kräver vana, kunskap och erfarenhet. Fallhöjden och risken för misslyckande är lite för stor för dig som lekman. Ta alltid professionell hjälp med att lägga denna typ av golv.

28 Apr 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.