Bryggor finns i många olika utföranden

Det är någonting väldigt speciellt med bryggor, de väcker många fina känslor. Bryggor förknippas ofta med lugn och ro och kanske även en kärleksstund.

En brygga kan man sitta på med fötterna nere i vattnet och bara njuta. Eller så kan man stå där och fiska och vänta på att en firre ska fastna på kroken. Det går även att ligga i en skön solstol på bryggan och bara lata sig. En god måltid kan även intas där med härligt vatten runt omkring.

Visst låter det helt fantastisk? Du kanske själv är ägare av en brygga eller har funderingar på att skaffa en. Gamla bryggor behöver bytas ut efter en tid och det finns många olika sorters bryggor att välja bland. Det finns en modell som passar för alla behov och önskemål.

Vilka typer av bryggor finns det?

Fasta bryggor är kraftiga, flexibla och starka mot vågor och is. De har även en väldigt lång livslängd. Pålade bryggor är inte lika starka och passar bäst i skyddade lägen. Dessa bryggor har oftast en lägre totalkostnad. Om du vill ha en lång och smal brygga som går efter en strandlinje kan du välja en konsolbrygga.

En annan variant som är populär när det gäller bryggor är flytbryggan. Du kanske har sett en sådan på exempelvis en badplats. Fördelarna med en flytbrygga är att de är relativt billiga. De håller även en konstant höjd över vattenytan. Kontaktar du ett företag som är specialiserat på just bryggor får du hjälp att välja den modell som passar dig bäst. Se utbudet av bryggor här: modernabryggor.se

23 Jul 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.