Bo hemma i samband med badrumsrenovering

Bor ni i en villa och planerar att renovera ett av flera badrum? Bara ni har ett extra badrum är det helt okej att bo kvar hemma. Då kan ni fortsatt duscha och göra era vardagliga behov.

När ni planerar för att genomföra en badrumsrenovering i Uppsala är det klart enklast om ni bor i en villa som har mer än ett badrum. Då är det enkelt att renovera ett badrum i taget eller helt enkelt bara göra det ena. En badrumsrenovering kräver alltid mer jobb än man tror och det kan därför ta ett tag. Dessutom är det svårt att leva om man blir helt utan badrum.

I en villa har man ofta tillgång till flera badrum, om än något av dem är mindre. Då är det fullt möjligt att bo kvar hemma i samband med badrumsrenovering. Förutsatt att ni står ut med det kaos som kommer att uppstå under ett antal veckor. Hantverkare kommer att komma och gå och utrustning, maskiner och material behöver avlastningsplats i ert hem. Om möjligt är det smart att friställa ett rum eller en plats för just detta.

Att anlita för renovering av badrum

En badrumsrenovering kan du inte genomföra själv, om du inte råkar vara certifierad och utbildad på el, VVS och golvläggning i just våtrum. Eftersom rum med vatten har högre risk för vatten- och fuktskador är det extremt noga att gällande regler följs i samband med renovering. Detta för att försäkringen ska gälla om något uppstår.

15 Feb 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.