Blir det verkligen snyggt när man målar själv?

Många villaägare tänker att det inte kan vara så svårt att måla om hemma själv. Det ser man ju på TV-program, med alla dessa programledare som talar om hur lätt det är och hur man ska göra allt själv, fastän man är en vanlig lekman. Faktum är något helt annat. Det är kanske inte särskilt svårt att föra en pensel upp och ner och fram och tillbaka, med färg på och få färgen att sitta kvar på väggen. Men hur snyggt blir det? Vid första anblicken kanske det ser snyggt ut, men efter några år börjar alla skavanker att titta fram. Om inte underlaget, alltså under färgen, är gjord på riktigt sätt, är färgen inte heller särskilt snygg på väggen, eller vad man nu har målat. Det är det som är skillnaden mellan en lekman och en hantverkare. Hantverkare vet hur man förbereder det som ska målas.

Varför inte anlita hantverkare som kan göra många saker i bostaden?

Varför inte anlita en och samma hantverksföretag som kan åtgärda många olika saker hemma hos dig när du nu en gång behöver renovera hemma? En professionellt målare och snickare gör arbetet tregånger så snabbt – åtminstone – som du. De gör det medan du är borta och är förmodligen klara när du sedan kommer hem igen. Dessutom kan du dra av deras arbetsinsats på Rot-avdraget och sänker priset på arbetskostanden. Många hantverksföretag gör dessutom Rot-avdraget åt dig så att du slipper ligga i med ansökningar och blanketter. Det enda som du då betalar är för priset efter Rot-avdraget och företaget ser till att lägga ut för dig som de sedan får tillbaka från staten.

Anlitar du rätt hanterksföretag vet du att det blir snyggt

Många hantverksföretag har dessutom nöjd-kund-garanti och slutar inte arbeta förrän du som kund är nöjd med det som de har gjort. Om du anlitar en hantverksfirma som erbjuder totalentreprenad, kan de utföra många olika renoveringar hemma hos dig; slipa golv, måla om fasaden, renovera fönster, måla det som behöver målas inomhus.

Det finns åtminstone 1.500 hantverksfirmor bara i Göteborg, det kan vara lite svårt att avgöra vilken av alla dessa som man bör anlita. Hur ska man kunna gör ett bra val bland alla dessa? Vilka kriterier är viktiga? Att personalen har rätt utbildning, bland det första och mest givna. Dock, tar ju vissa företag in folk utan utbildning. Så kontrollera detta innan du bestämmer dig. Har de gratis offerter och gör hembesök innan offertgivning, är det bra indikationer. Har de nöjd-kund-garanti säger det en del om deras attityd mot kund. Här kan du läsa mer om bland annat målars i Göteborg.

25 Oct 2018

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.