Billigare att slipa trägolvet än att lägga in ett nytt

Det är billigare att slipa om ett trägolv än att lägga in ett nytt, samtidigt som det är bättre för miljön. Vill man ha en större förändring kan man i stället satsa på en annan ytbehandling.

De flesta trägolv går att slipa om flera gånger, och det går till och med att slipa om vissa laminatgolv. Hur många gånger det går att slipa ett golv beror på hur tjockt det är, men också på hur många gånger det tidigare har slipats. Därför gäller det att vara försiktig då man slipar ett golv och slipa så lite som möjligt. Det kan ibland vara svårt att själv veta tjockleken på golvet och om det går att slipa. En professionell golvslipningsfirma kan ofta göra en kostnadsfri bedömning i samband med att de lämnar en offert.

Olika ytbehandlingar

För att golvet ska hålla riktigt länge behöver det också en skyddande ytbehandling. Men ytbehandlingen har också stor betydelse för golvets utseende och hur vi upplever det. Vill man ha en större förändring kan man färga in golvet ljust eller mörkt, eller till och med lasera eller måla det i en helt anna kulör. Men de flesta väljer att olja, vaxa eller lacka sina trägolv, och i dag finns det även matt lack. Vill man ha hjälp med golvslipning i Stockholm finns det flera bra och prisvärda företag man kan vända sig till. Ta in offerter från några olika och titta även på referenser. Glöm inte att också nyttja rot-avdraget på själva arbetskostnaden.

5 Apr 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.