Beställ cellgummi på nätet

Cellgummi kommer i tre olika skepnader - EPDM, Cellgummi CR och Cellgummi med silikon som bas. Samtliga dessa är perfekta för sina respektive områden och här kan man exempelvis använda EPDM som golv - och isolering - i laboratorium och Cellgummi Silikon i miljöer som utsätts för spill av petroleum.

Cellgummi CR å sin sida blir ett perfekt material för utomhusbruk då det är väderbeständigt och tål exempelvis starkt solsken utan att bli sprött och utan att spricka. Beroende på vad ditt cellgummi ska användas för så finns alltså val att göra. För att hitta rätt så skulle vi rekommendera dig att rådfråga proffs och, helt enkelt, kontakta en leverantör på nätet.

Cellgummi - ett golv som isolerar och tål hårda tag

Ser man till ett vanligt användningsområde för cellgummi idag så handlar det om gym och andra sportanläggningar. Detta av flera olika skäl. Dels så kan ett golv av cellgummi klara väldigt hårda tag. En person lyfter en tung vikt och kastar den ner på golvet. Ett vanligt golv spricker som en följd av detta - ett golv av cellgummi å sin sida tar emot smällen utan att ta någon som helst skada. Dessutom så är det mjukt att gå på. Något som i sin tur minskar slitaget i samband med exempelvis löpning, hopp och tyngre lyft.

En annan klar fördel med ett golv av cellgummi handlar om att det isolerar bort ljud. Volymen på exempelvis ett gym kan nå väldigt höga nivåer. Det smäller av vikter, det spelas musik och det låter från de olika maskiner som finns - och används - i lokalerna. Detta gör att man måste isolera bort ljudet så att exempelvis grannar inte ska störas. Ett bra första steg i detta är alltså att välja cellgummi för golvet. Det kan man även tänka på gällande hemmagym. Har du planer på att köpa in lite vikter och träna hemma så kommer denna typ av golv att skapa en lugnare atmosfär för övriga familjemedlemmar.

En sak som är värd att tänka på gällande cellgummi är att det är beständigt mot många typer av kemikalier, men att det inte klarar bensin så bra. Det gäller åtminstone för Cellgummi CR och Cellgummi EPDM. Cellgummi Silikon är då en bättre lösning, men som sagt: rådfråga alltid leverantören innan du beställer.

5 Jun 2022

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.