Bergvärme Göteborg - vanliga frågor

Funderar du på att installera bergvärme i Göteborg? Du är långt ifrån ensam. Många idag vill dels ta ett större ansvar för miljö och klimat och ser det som en skyldighet att gå i bräschen för grön energi. Genom att välja bergvärme så värmer man upp huset med grön, förnybar energi och bidrar genom detta också till en lite bättre värld.

Många ser även över de egna kostnaderna för uppvärmning och energi och just gällande den frågan så är bergvärme i Göteborg svårslagen: man kan sänka de årliga kostnaderna för uppvärmning och energi med närmare 80% genom rätt installation, rätt dimension på borrhålet och med rätt förutsättningar i övrigt.

Låter detta intressant? Vi tittar närmare på bergvärme i Göteborg genom att svara på några vanliga frågor:

Har bergvärme i Göteborg några nackdelar?

Ja, och en sådan handlar om att det krävs vissa geologiska förutsättningar för att det ska fungera och löna sig. Man måste undersöka detta noggrant innan och samtidigt också ställa kostnaden för installationen mot hur den egna förbrukningen och behovet ser ut. Allt detta kan man få professionell hjälp med. En annan nackdel såg vi ovan: priset initialt för bergvärme är högt. Det landar på över 100.000 kronor och det är givetvis en hög summa för många att hosta upp.

Vilket företag ska jag välja för bergvärme i Göteborg?

Se till att välja ett företag som kan erbjuda totalentreprenad och som kan sköta allt från borrning vidare till installation och drift av värmepumpen. Det ger en större säkerhet. Var noga med referenser och se erfarenhet som en nyckel då du väljer företag. Ta in många offerter också: skillnaderna i pris kan vara väldigt påtagliga.

Kan jag kombinera bergvärme med solenergi?

Ja, och detta kommer vi säkerligen att se mer av i framtiden. Genom solceller kan man bli självförsörjande av el och genom bergvärme får man en riktigt billig och effektiv uppvärmning. Det handlar om två investeringar som kombinerat kan leda till riktigt, riktigt låga kostnader.

Besök bergvärmegöteborg.nu för att läsa mer om bergvärme.

12 Jun 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.