Bergvärme i villan i Stockholm

En värmekälla som inte tar stor plats och som går snabbt att installera. Det är vad villaägare i Stockholm kan få om man väljer bergvärme till sina hus.

Det är många som vill ha annan uppvärmning än direktverkande el idag. Men kanske tycker man att det är för liten effekt på en luftvärmepump och för dyr ved och för mycket jobb för att hålla en kamin igång. Kanske har man inte heller ett tak som passar för solpaneler eller tillräckligt med vind och plats för att installera ett eget vindkraftverk.

Då finns det ytterligare en möjlighet som många villaägare i Stockholm väljer. Något som kallas för bergvärme. Det är en installation som innebär att man borrar sig ner i berggrunden och drar värme ur den. Det tar lite plats och går snabbt att utföra, och därefter har man det för all framtid.

Liten miljöpåverkan med bergvärme i Stockholm

Det kanske kan ta emot att tänka på att man ska borra i berggrunden för att få bergvärme i Stockholm. Men det är en mycket liten åtgärd som inte medför någon påvisbar påverkan för naturen. Istället brukar man ofta tala om hur liten påverkan bergvärme har. Såväl när det gäller all teknik som själva processen att få värme ur berget.

Eftersom det rör sig om en liten yta som påverkas, och att själva pumpen är ovan mark, så är det också ett system som är lätt att ta hand om. Det ser lite ut som en brunn på ovansidan, som man dessutom kan klä in.

8 Apr 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.