Balkonginglasning Stockholm - tips och råd

Drömmer du om en balkonginglasning i Stockholm? Faktum är att steget dit inte behöver vara så stort - eller så dyrt. Fler och fler BRF:er har börjat inse att det handlar om en investering som leder till en värdeökning på fastigheterna.

Utöver detta så ger även en balkonginglasning i Stockholm extremt mycket tillbaka till den enskilde individen. Här kan exempelvis utesäsongen förlängas från att endast gälla för sommaren till att fungera året om. Genom att välja rätt glas - med lägre U-värde - och kombinera detta med exempelvis infravärme eller annan typ av värme så kan man plötsligt njuta av balkongen även under vintern. En inglasad balkong kan även fungera som ett perfekt utrymme för förvaring vintertid. Ser man till centrala delar av Stockholm så handlar det dessutom om trafik, avgaser och buller. Allt detta kan dämpas - rejält - genom en balkonginglasning i Stockholm.

Idel fördelar alltså, men det finns även vissa saker att tänka på. Vi tänkte här nedan gå igenom några viktiga punkter att ha i åtanke inför en planerad balkonginglasning i Stockholm:

  • Finns intresse? Det är alltid lättare - och mer prisvärt - om man som BRF tillsammans genomför ett projekt med att glasa in balkonger än om man som enskild bostadsrättsinnehavare påbörjar ett sådan projekt. Se till att väcka frågan inför årsmötet och se till att börja arbetet med att övertyga så många som möjligt.
  • Bygglov krävs. Att glasa in en balkong kommer att förändra utseendet på hela fastigheten - vilket innebär att man också måste söka, och få, ett bygglov hos Byggnadsnämnden. Återigen så brukar resan mot ett sådant vara enklare om man är fler som söker än om det handlar om en enskild individ. En annan nyckel är att anlita rätt företag som kan hjälpa från start till mål och som kan ta fram exempelvis ritningar som ligger i linje med den arkitektoniska stil som fastigheten har.
  • Rätt företag. Baserat på det vi ovan nämnde så ska vikten av rätt företag inte underskattas i processen kring bygglov. Även utöver detta finns all anledning att göra ett mer aktivt val. Man måste söka erfarenhet, kunskap och exempelvis se till att det finns goda referenser. Priset är viktigt, men än viktigare är ett hållbart, säkert och kvalitativt jobb.
26 Feb 2023

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.