Anlita en takläggare

Visst kan man lägga om taket själv men blir det fel kan det bli kostsamt. Är man det minsta osäker är det därför bättre att anlita en takläggare. Med ROT-avdraget behöver det inte bli så dyrt.

Taket är ett av de viktigaste ytskikten och måste kunna hålla vatten och fukt borta från huset och förhindra att det inte tränger in. Därför är det viktigt att man också underhåller och reparerar taket när det behövs. Takpannor kan hamna på sned eller gå sönder i höststormen och plåtdetaljer kan släppa. Minst en gång om året ska man kontrollera taket för att försäkra sig om att det håller tätt. Våren är en bra tid för detta och man kan samtidigt passa på att rensa hängrännor och stuprör. Man kan även anlita en takläggare i Södertälje för att både besiktiga och underhålla taket, samt få hjälp med att rensa hängrännor.

Välj material av bra kvalitet

Kostnaden för att lägga om ett tak kan variera och beror på material och antalet arbetstimmar. Papp är det billigaste materialet och det går även hyfsat snabbt att lägga ett papptak. Dyrast är det att lägga ett tegeltak eftersom materialet är kostsamt och för att det går åt många arbetstimmar. Men ett tegeltak håller också mycket längre än ett papptak så i längden behöver det inte bli så mycket dyrare. Det är alltid bra att jämföra priser mellan olika takläggare innan man bestämmer sig. Men det är viktigt att också välja någon med bra referenser och som använder sig av takmaterial i hög kvalitet.

12 Mar 2021

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.