Ägna en tanke åt badrummet

Ett riktigt snyggt badrum lyfter din vardag, och imponerar på middagsgästerna. Hitta din unika stil bland de oändliga möjligheter som finns att välja bland.

Att renovera i badrummet kan göra underverk för trivseln i vardagen. Med en inredning som du själv har valt, och som passar dina vanor, kan du få de dagliga hygienrutinerna att bli en höjdpunkt, till och med att kännas lyxiga. Kanske blev du inspirerad av den där spavistelsen du åkte på nyligen, där inredningen och atmosfären fick dig att känna ett välbehövligt lugn, och efteråt uppstod kanske tanken om att återskapa en liknande miljö i ditt eget badrum. Liksom med renoveringar av andra rum kan en grundläggande renovering av badrummet ge dig och dina gäster en lite mer speciell upplevelse när ni vistas i rummet. Med hjälp av inredningen förflyttar du badrumsbesökaren till, till exempel, en industriell 1800-talsmiljö, en bungalow i Sydostasien eller kanske till ett franskt slott.

Naturnära, stilrent och grönt

Endast fantasin sätter gränser för hur du utformar ditt badrum. Många som renoverar sina badrum just nu väljer att hålla sig till en sparsmakad färgskala, i ljusa eller mörka toner, och siktar på att få rummet så rent och avskalat som möjligt. Utöver minimalismen väljer många att använda sig av naturmaterial som trä och sten, och allt fler är intresserade av miljömässigt hållbara alternativ när de inreder sina badrum. Det tycks just nu finnas en längtan till det enkla och naturtrogna i svensk inredning, och detta gäller även i badrummet. Från de naturnära materialen är det inte långt till krukväxterna, som också fått ett uppsving de senaste åren. Att inkludera några storbladiga, gröna växter i badrummet bidrar till känslan av en fräsch och harmonisk miljö.

Vilka är dina möjligheter?

Ett gott råd innan du drar igång med renovering av badrummet är att tänka efter vilka förutsättningar rummet har, och hur bilden du byggt i huvudet kommer att te sig i verkligheten. Till exempel blir det troligtvis svårt att få till det ljusa, luftiga badrummet i ett mycket litet utrymme som inte har några fönster. Misströsta inte, utan arbeta med de förutsättningar du har, och tänk efter hur ditt badrum blir som bäst. Tänk också på att en grundlig renovering av badrummet ofta med fördel kan överlåtas till proffs, för att få ett så bra resultat som möjligt. På så vis kan du vara trygg med att plattor och annat sätts på rätt sätt, och du slipper obehagliga överraskningar senare. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: https://www.badrumsrenoveringhuddinge.se

26 Aug 2020

Lär dig snickeri!

Här hittar du tips och metoder om hur du ska gå till väga när du vill lära dig snickeri.